U bent hier
Internationale bezoeker naar Vlaamse musea met Flemish Masters Experience

Vlaams minister van Toerisme Ben Weyts lanceert samen met Brussels Airlines de Flemish Masters Experience binnen de Hi Belgium Pass van de luchtvaartmaatschappij. Via deze pas zullen internationale toeristen vanaf 1 mei 2019 tot eind maart 2021 een bezoek kunnen brengen aan twaalf deelnemende musea en attracties in Vlaanderen en Brussel. “We hebben in Vlaanderen veel te delen, omdat we veel te bieden hebben”, zegt Weyts. “We laten toeristen kennis maken met onze sterkste troeven, onze wereldberoemde Vlaamse Meesters.”
Toerisme Vlaanderen promoot samen met Brussels Airlines de Flemish Masters Experience, als onderdeel van de in 2017 gelanceerde Hi Belgium Pass en het Belgium Stop-Over product van Brussels Airlines met als doel internationale culturele meerwaardezoekers aan te trekken in het kader van het project Vlaamse Meesters. Naast een vliegticket naar Brussel en een ongelimiteerde treinpas voor het gehele Belgische NMBS net, zullen toeristen kennis kunnen maken met het erfgoed dat de Vlaamse Meesters ons nalieten. De Flemish Masters Experience is geldig in twaalf Vlaamse en Brusselse musea en attracties, meer bepaald in de Onze Lieve Vrouwkathedraal, het Snijders Rockoxhuis en Brouwerij de Koninck in Antwerpen, de Sint-Baafskathedraal, het Museum voor Schone Kunsten, het Gravensteen en Belfort in Gent, het Hof van Busleyden en Sint-Romboutkathedraal in Mechelen, Museum M in Leuven en de Koninklijke Musea voor Schone Kunsten van België en multimediale Bruegel tentoonstelling “Beyond Bruegel” in het dynastiegebouw in Brussel.
“Vlaanderen profileert zich als de bakermat van veel Europese kunst en cultuur”, zegt Vlaams minister van Toerisme Ben Weyts. “Deze pas is voor toeristen letterlijk een toegangskaartje om kennis te maken met Vlaamse kunsticonen zoals Bruegel, Rubens en Van Eyck.”
Deze Flemish Masters Experience zal tot eind maart 2021 binnen de Hi Belgium Pass en het Belgium Stop-Over product van Brussels Airlines aangeboden worden.