Topkokbeleid om Vlaanderen op de culinaire wereldkaart te zetten

Door Ben Weyts op 3 februari 2015, over deze onderwerpen: Toerisme
topkok

Minister van Toerisme Ben Weyts wil Vlaanderen internationaal op de kaart zetten als culinaire topbestemming. Daarom investeert hij in onze jonge chefs: de toptalenten die in de hele wereld een uithangbord zijn voor het lekkere eten in Vlaanderen. Minister Weyts wil de jonge chefs goed begeleiden zodat ze hun toptalent kunnen laten zien op internationale wedstrijden. 

Vlaanderen heeft al lang een topsportbeleid, maar ook koken op topniveau is topsport. De concurrentie is bikkelhard en heel wat andere landen coachen hun jonge chefs uitvoerig. Minister Weyts wil een inhaalbeweging maken, want Vlaanderen heeft tal van culinaire troeven die vandaag internationaal onvoldoende bekend zijn.

Bekijk het gesprek in Reyers Laat hier.

Foto-album

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is